Informatie en advies over glas
Gratis en vrijblijvend
glaszetter

5948484-150x150

Ook dit jaar kan je als woningeigenaar weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (ISDE) waaronder HR++ glas en triple glas. De subsidie is al vanaf 4 januari 2021 aan te vragen. Je kunt nu tot ongeveer 25% van de kosten tot een maximum oppervlak van 45 m2.

 
 

*Tip:

→ Wat kost een een glaszetter in jouw regio? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale glaszetters.

Voorgaande subsidieregelingen

Terig in 2013 konden huiseigenaren gebruik maken van zowel een verlaagd Btw-tarief en een aanvraag doen voor subsidie uit een pot van €60 miljoen euro. Door een stimuleringspremie kon je ook wel subsidie krijgen wanneer je woning een labelsprong maakte en deze hierdoor een stuk zuiniger werd. De regelingen van vandaag zijn niet gekoppeld aan de energielabel van je woning meer maar aan het isolerende vermogen (R-waarde) van de producten die je gaat aanschaffen.

Ook in 2014 konden woningeigenaren gebruik maken van subsidies voor energiebesparende maatregelen en korting krijgen op de aanschaf van dubbelglas. Tevens konden huiseigenaren in 2015 gebruik maken van een verlaagd Btw-tarief. Hierdoor was het mogelijk om 15% op de loonkosten voor het plaatsen van dubbelglas te besparen. Je betaalde dus slechts 6% BTW in plaats van het reguliere tarief van 21%. In sommige gevallen kon het voordeel oplopen tot enkele honderden euro’s per geval.

De BTW-regeling:

de huidige BTW-regeling is meerdere malen verlengd en is nog steeds geldig in 2021. Het lage Btw-tarief is recent nog wel verhoogd naar 9%! Je kunt dus 12% korting krijgen op het laten plaatsen van glas.

Subsidie isolatieglas 2021

Er is op dit moment een landelijke subsidie voor particulieren, genaamd ISDE.

Algemene informatie ISDE-subsidie

Zit je eraan te denken om jouw huis binnen nu en een jaar te laten isoleren en weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan kun je hoogstwaarschijnlijk beroep doen en in aanmerking komen voor een Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, oftewel (ISDE). De subsidie ​​kan worden gebruikt voor de eigenaar en bewoner van de woning. Helaas weten veel mensen hier niet vanaf, wat natuurlijk heel jammer is want met deze regeling kun je een vergoeding krijgen voor de investering in een warmte­pomp, zonneboiler, een warmtenet-aan­sluiting en/of één van de 5 typen isolatie­maatregelen.

Wat is de ISDE-subsidie?

Huiseigenaren kunnen sinds 2016 ISDE-subsidies gebruiken om warmtepompen of zonneboilers te installeren. Op deze manier zijn er financiële subsidies verstrekt voor in totaal 300.000 toestellen. Daarom is het vanaf 2021 ook mogelijk om een ​​aanvraag in te dienen voor ISDE-isolatiemaatregelen. Het is nu mogelijk om de aansluiting op het warmtenet gedeeltelijk te compenseren (mits je de woning loskoppelt van het aardgas). Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je deze subsidie ​​aanvragen.

De Nederlandse overheid en Europese Unie vinden het belangrijk dat aan duurzaam­heids­doelstellingen wordt voldaan. Door het besparen van energie kan veel CO2-reductie behaald worden. Het is dan ook niet vreemd dat er een subsidie voor isolerende maatregelen in het leven is geroepen. Door je woning beter te isoleren zou er veel CO2-uitstoot kunnen worden voorkomen. De ISDE-subsidie is daar ook speciaal voor gecreëerd.

Natuurlijk zijn er wel voorwaarden waar je aan moet voldoen om het te kunnen aanvragen:

  1. Je kunt aanspraak maken op de ISDE-subsidie wanneer je eigenaar van een woning én hoofdbewoner bent. Dit betekent dat je jouw woning niet hebt verhuurd.
  2. Er moeten minimaal twee of meer isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd (zie tabel hierboven voor een opsomming van de maatregelen). Je mag er ook voor kiezen om één isolatie­maatregel te combineren met de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet
  3. Je kunt alleen ISDE-subsidie ontvangen als je de isolatiemaatregelen door een (installatie)bedrijf laat uitvoeren. Je krijgt dus geen subsidie wanneer je zelf maatregelen aanbrengt.
  4. Onder de subsidie vallen uitsluitend aanvragen die binnen 12 maanden na uitvoer van de maatregelen (en/of aansluiting op het warmtenet) zijn ingediend.
  5. Het moet gaan om isolatiemaatregelen die je nà 1 januari 2020 hebt laten aanbrengen. Voer je meerdere maatregelen uit op verschillende momenten? Dan moet je rekenen vanaf het moment dat je de eerste maatregel hebt laten uitvoeren.
  6. Aanspraak maken op subsidie voor isoleren is alleen mogelijk voor een bestaande woning. De ISDE-subsidie is niet van toepassing als het om nieuwbouw of een aanbouw gaat. Ook uitpandige garages en andere bijgebouwen die geheel vrij staan van de woning komen niet in aanmerking.
  7. Je kunt pas subsidie aanvragen wanneer de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn. Stuur dus ook een betaalbewijs (factuur) mee in je aanvraag.
  8. Zowel de isolatiemaatregelen als het apparaat zijn nieuw aangeschaft. Dit moet je aan kunnen tonen met een betaalbewijs.
  9. Indien je de subsidie combineert met een warmtepomp of zonneboiler mag je deze niet binnen een jaar na de toekenning weer verwijderen.
  10. Deze isolatiemaatregelen zijn alleen geldig als ze aan de geëiste isolatiewaarden voldoen.
  11. Er is een minimaal en een maximaal aantal vierkante meters dat per maatregel geïsoleerd moet worden. Dit verschilt per isolatiemaatregel (zie tabel op deze pagina).
  12. Meerdere keren aanvragen mag. Maar het moet wel gaan om andere maatregelen. Je hebt geen recht op de subsidie als je al eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) hebt ontvangen.

Lokale en provinciale subsidies 2021

Het kan zijn dat jouw gemeente en/of provincie een subsidie voor het laten plaatsen van dubbel glas heeft. Als je hier meer over wilt weten kun je het beste deze website van de Rijksoverheid bezoeken.

Btw-verlaging

Zoals reeds aangegeven hoef je dankzij de BTW-regeling over de gemoeide arbeidsuren niet het hoge tarief van 21% te betalen maar slechts 9%. Dat voordeel van 12% is meer dan redelijk bij de aanschaf van isolatieglas.

De energiebesparingskrediet

Het is ook mogelijk om een groene lening voor je project te krijgen. Je kunt met zo een lening tevens je huis isoleren, zonnepanelen kopen, een zonnecollector plaatsen, nieuwe kozijnen kopen of bijvoorbeeld een warmtepomp aanschaffen. Met de lening kun je tegen een lager rentetarief geld lenen om de genoemde duurzame producten mee aan te schaffen.

Wanneer kan je subsidie aanvragen?

Belangrijke voorwaarde van ISDE is dat je isolatieglas combineert met een andere maatregel. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of je kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Verder geldt het onderstaande voor de isolatieglas maatregel:

  • Als je HR++ glas en triple glas kiest, moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. Je kunt subsidie ontvangen voor maximaal 45m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als je bij HR++glas en triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, je telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Een combinatie van HR++ glas en triple glas, eventueel gecombineerd met kozijnpanelen of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.
  • Bij de toepassing van triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een Uf-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.
  • Voor HR++ glas of triple glas moet het om vervanging van bestaand glas gaan.

Subsidiebedragen en isolatiewaardes

Informatie over subsidies en premies op isolatieglas
On diverse sites van de overheid vind je alle belangrijke informatie over de voordelen die je kunt halen bij de aanschaf van isolatieglas. Het is zeer de moeite waard om deze informatie op te vragen. Ook de specialist kan je precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van subsidies en premies. Al met al is de aanschaf van isolatieglas zeer het overwegen waard. Ga naar Rijksoverheid en EnergiesubsidieWijzer.nl.

Gerelateerde subsidies:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wij scoren een 9.0:

Top 3 glaszetters:

favicon glaszetter

Onderhoudsbedrijf Michel M.

Provincie: Zuid-HollandAdres: Isingstraat 179a 179as-GravenhagePostcode: 2522 JTKvk nummer: 27168220BTWnummer: Email: info@schildersbedrijf-denhaag.nlTelefoon: 06-54335834Website: Lees meer

favicon glaszetter

Glashandel Blom B.V.

Provincie: Zuid-HollandAdres: Zinkwerf 55 55s-GravenhagePostcode: 2544 ECKvk nummer: 27025205BTWnummer: NL805241887B01Email: info@blomglasservice.nlTelefoon: 070-3912675Website: Lees meer

favicon glaszetter

De Rijswijkse Glashandel

Provincie: Zuid-HollandAdres: Ir H.H. van Kollaan 2 2RijswijkPostcode: 2283 NAKvk nummer: 81551975BTWnummer: Lees meer

Laatste nieuws

glas plaatsen woonkamer

Coronacrisis en glaszetters

oktober 6, 2020

Begin 2020 brak de Coronacrisis uit. De hele wereld werd getroffen door

glas monteren

Handig stappenplan om een goede glaszetter in te huren

september 25, 2020

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of

De voordelen van geluidsisolerend glas

september 21, 2020

Of je nou wordt overrompeld door de vervelende lawaaien van het verkeer,